Látogass el hozzánk!

RelaxO2 Sportcentrum, Szeged, Horgosi út 8.

Applied Wing Chun

Alkalmazott Wing Chun

Rólunk

Applied Wing Chun, azaz Alkalmazott Wing Chun az elnevezése annak a harcművészeti stílusnak, amelyet gyakorlunk. Technikájában nem különbözik a Wing Chun Kung Fu-tól, azonban a gyakorlatokat – védőfelszerelések használatával – teljes erővel vagyunk képesek végrehajtani, ez által nem virtuális, hanem valós szituációt teremtve a gyakorlás során. Ez azért fontos, mert így pontosan tisztában lehet az ember a saját erejével és képességeivel, nem érheti meglepetés ”élesben” sem.

 

Iskolánkat Lakatos Jenő vezeti, aki 1996-ban találkozott ezzel a stílussal, majd 2002-ben utazott ki először Svájcba, ahol Florian Walter mestertől kezdte tanulni az Applied Wing Chunt. Az eltelt években szerencséje volt Sifu Duncan Leungtól (a továbbiakban: Sifu) személyen tanulni. Kiemelnénk a 2003-as esztendőt, amikor Sifu eljött Magyarországra, Szegedre, ahol nyílt szemináriumon népszerűsítette a stílust és ezzel segítette iskolánkat. Lakatos Jenő 2009-ben Kínában gyakorolhatott egy hónapot, amely során Sifu a Wing Chun küzdelmi technikáit oktatta.

 

jeno

Meg kell említenünk Stephen Falkner mester nevét is, aki rendszeresen jár oktatni Svájcba, Sifu egyik első tanítványaként. Allan Lee mestertől is sokat tanulhattunk, aki Sifu barátjaként segít a világon bárhol oktatni. Allan Lee mester New York-ban saját iskolával rendelkezik, és – ahogy Sifu Duncan Leung – Yip Man nagymester magántanítványa volt. Az említett mesterek honlapjai a ”Linkek” rovatban megtalálhatók.

 

Lakatos Jenő alapító tagja (a fent említett mesterek megtisztelő társaságában) a 2011. évben, az USA-ban megalapított International Applied Wing Chun Federation nemzetközi szervezetnek, amelynek életre hívása mérföldkő stílusunk életében, hiszen olyan egységes vizsgarendszer és minősítés kerül bevezetésre, amely a minőségi oktatást segíti szerte a világban.

  2015 Wing Chun Kung Fu - Minden jog fenntartva!